Buddies4Dogs
Hondenuitlaatservice in Wijchen

Snuffelmat

Honden hebben naast lichamelijke inspanning ook mentale uitdaging nodig. Dit is nodig om ervoor zorgen dat ze zich niet gaan vervelen of hun energie stoppen in het kapotmaken van spullen. Een goede manier om een hond mentaal uit te dagen is om ze hun neus te laten gebruiken. Met de snuffelmat is jouw hond, samen met jou, lekker aan het werk. De snuffelmat is handgemaakt en is op 30 graden wasbaar in de wasmachine.

Jouw hond vindt het leuk én wordt er lekker moe van. Je kunt de snuffelmat ook gebruiken als jouw hond meer zelfvertrouwen nodig heeft. De snuffelmat geeft de hond snel succes en dat werkt heel goed voor het zelfvertrouwen.

Voordat je begint:

  • Leer de hond rustig, stap voor stap wat de bedoeling is.
  • Zorg ervoor dat de hond in het begin snel succes heeft. Begin heel makkelijk.
  • Help niet te snel, maar geef de hond de tijd om zelf dingen te ontdekken.
  • Snapt de hond het niet, maak het dan makkelijker door een stapje terug te gaan.
  • Corrigeer de hond niet voor verkeerde pogingen, maar negeer het. Het feit dat hij geen beloning krijgt, is al informatie genoeg. Door foei of nee te zeggen kan het zijn dat de hond geen andere dingen meer durft of wil proberen.
  • Neem regelmatig pauzes. Ga niet te lang door, 10 minuten is echt genoeg. Snuffelen en nadenken is heel vermoeiend.
  • Als de hond gefrustreerd raakt en in de snuffelmat gaat bijten, ermee gaat schudden of opgeeft, is het te moeilijk. Maak het makkelijker door een stap terug te gaan

Hoe leer je jouw hond de snuffelmat te gebruiken?

Stap 1: Leer de hond te wachten, terwijl jij de snuffelmat vult met snoepjes. Daarna mag je hond de snoepjes gaan zoeken.

Stap 2: Pak 2 snoepjes: leg ze bovenop de snuffelmat, laat de hond op zijn gemak snuffelen en de snoepjes pakken.

Stap 3:Leg meerdere snoepjes duidelijk zichtbaar op de mat en laat je hond snuffelen naar de snoepjes. Vindt hij ze niet allemaal, help dan een beetje door hem aan te moedigen en het snoepje met je vinger aan te wijzen. Maak het moeilijker door snoepjes tussen de stroken te verstoppen

Stap 4: Laat je hond rustig snuffelen zonder af te leiden. Laat hem ook snuffelen zo lang als hij wil, tot hij zeker weet dat er geen koekjes meer zijn en zelf stopt met zoeken

Stap 5: Zijn jullie klaar en wil je de snuffelmat opbergen, strooi dan wat snoepjes aan de zijkant van de mat en pak de snuffelmat op terwijl je hond de snoepjes opeet. Zo sluit je het positief af. Berg het kleed altijd op als jullie klaar zijn. Dan blijft het speciaal en begrijpt je hond beter wat de bedoeling is als je de snuffelmat te voorschijn haalt.


Wil je een snuffelmat bestellen of heb je vragen neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Onze snuffelmatten:


Maat 1: 50 X 35 centimeter  € 12.95

Maat 2: 50 X 50 centimeter  € 14.95

Maat 3: 90 X 85 centimeter  € 15.95